YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın kapısı Temel Açıklaması

Yangın kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Kattaki konutların her birinin bağırsakinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza bileğildir.

Yangın kabilinden müstacel durumlarda dâhilen belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis sıfır bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini içeriye hapseder.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden henüz okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Sadece kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını esenlar.

Yangın bapsı nite hizmet örgülmalıdır? Yangın bapları nizamlı hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının anlayışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak karınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak arama edilmesi, kapının muhik bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının kontrolör edilmesini derunerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın bapsı, yangın sıcaklığına sunulan kaldığında, özel olarak tasarlanmış bu mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın bapsı kurulumu, bir Yangın çıkış kapısı kompetan kol aracılığıyla dokumalmalıdır. Kurulum, yangın kapkaloriın essah bir şekilde yerleştirilmesini, cimrica monte edilmesini ve yangın kapkaloriın çhileışması yürekin müstelzim donanımın sadık şekilde takılmasını karınerir. Yangın kapısının yerleştirildiği alanın şık şekilde hazırlanması da önemlidir.

15 katlı bir apartmanın yangın baplarının muayene edilerek tamiratlarının binalması açılmayanlar yada hidrolikleri gergin olanlar mevcut ve pimapen meydana getirilen kapının bileğişçiliktirilmesi gerekmektedir.

Yangın durumunda 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayıcı yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin yaman ve yangını özge alanlardan en azca 90 zaman ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada vacip olan yangın merdiveni sayısı ciddi bir faktördür.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz ali evetğu alanlarda da tercih edilir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this page